Steun ons en help Nederland vooruit

Daan Elling

Kandidaat raadslid

23 jaar

Vriezenveen

Hoi! Ik ben Daan, 21 jaar en woon in Vriezenveen. Ik studeer geschiedenis in Utrecht. Ik ben lid geworden van D66 omdat het positivisme me ontzettend aanspreekt. Dat is wat mij betreft dé manier om problemen aan te pakken. Niet schreeuwen, maar aanpakken, meedenken en doen! Je moet denken in oplossingen, niet in problemen. Twenterand is een mooie gemeente en ik wil mijn steentje bijdragen aan het mooier maken ervan.

Gemeenteraadsleden moeten in de samenleving staan, ze moeten weten wat er in alle lagen van de bevolking gebeurt. Dat kan niet met de huidige raad, de jongeren zijn niet vertegenwoordigd. Als gemeenteraad sta je het dichtst bij de burgers, het kan niet zo zijn dat een bepaalde groep zich niet vertegenwoordigd ziet. Daar wil ik wat aan doen en D66 is bij uitstek dé geschikte partij daarvoor. Wij zijn er voor alle twenteranders.

Daar horen ook de oudere twenteranders bij. Daar is lang niet altijd alles goed voor geregeld. Het is voor ouderen ontzettend ingewikkeld om zelf hun zorgvraag te managen. Ouderen moeten vaak terugvallen op hun kinderen of andere naaste familieleden om alle zorg in goede banen te leiden. Dit kan anders. Dat begint bij heldere communicatie en dat eindigt bij zorg aangepast op ieder zorgbehoevend individu. Uit eigen ervaring weet ik dat ouderen moeite hebben om zelf voor hun zorg te zorgen. Ouderen die nog zelfstandig wonen zouden in staat moeten zijn om zelfstandig hun zorgvoorziening te regelen, daar wil ik in de gemeenteraad aan werken onder het motto: samen zorgen voor Twenterand!